dinsdag 12 september 2017

Go with the flow




Image result for go with the flow plaatjes









































Al het goede komt in 3-en.....

De eerste vergunning die bij de gemeente is aangevraagd "Strandskyddsdispens" is toegekend!
Nu wordt diezelfde aanvraag door een overkoepelend orgaan "Länsstyrelsen" nogmaals beoordeeld en dan krijgen we de definitieve uitslag te horen. Dit gaat een week of 3 duren en dus is het weer wachten. Ja,we worden echt wel even op de proef gesteld. Maar tis voor een goed doel.
Dit is in ieder geval een héél positief bericht.

Als je in Zweden een stuk grond aan het water koopt mag je daar niet zo makkelijk op bouwen.
Daar heb je dus een uitzonderingsvergunning voor nodig, "Strandskyddsdispens" en daarna begin je pas met bouwvergunningen.
Voor deze eerste uitzonderingsvergunning, lever je tekeningen in met je plannen zoals het gesitueerd zou worden. Zoveel meter van het water af etc. Is het bouwen van invloed op het milieu, op het dierenleven en de vegetatie? Is het een gebied waar iedereen openbaar heen kan of is het al zo afgeschermt dat het prive is? Alles heeft te maken met de bescherming van de natuur.

Wij hebben geen heel nieuw stuk grond, dat zou alles nog veel moeilijker of ingewikkelder maken.
Omdat het vakantiehuisje er al jaren staat en het stuk grond dus al jaren wordt gebruikt, is het vaak makkelijker om die toestemming te verkrijgen. In ons geval geldt dus het laatste.

Nu is het dus weer wachten, maar we hebben wederom vertrouwen. Ondertussen kan wel fase 3 in werking worden gezet. De grondmonsters om een afvoer te bouwen, of meer hoe, hadden we al gedaan. Nu kunnen we officieel een offerte en advies gaan aanvragen voor het bouwen van een goed afvoer, voor toilet en water etc. Ook daar is dan weer een vergunning voor nodig. De vergunning op zich is niet een probleem volgens de milieu afdeling, wel de juiste wijze om het goed te doen en daar schakelen we dus een bedrijf voor in.

Het kan dus nog steeds alle kanten op. Als Länsstyrelsen een ja geeft is de slag geslagen.
Wordt het een nee, dan kunnen we gezamelijk nog beslissen om het wederom te verkopen of gaan we op een andere manier bouwen wat wel mag zonder vergunningen maar alleen meldingsplicht heeft.

Het blijft dus nog even HOOGSPANNING!


Geen opmerkingen: