maandag 18 september 2017

Länsstyrelsen.................


Niet iedereen heeft Facebook dus nog even een update over de laatste dingen die lopen.

Bij de laatste blog schreef ik dat het wel een week of 3 kon duren voor we de definitieve uitslag zouden horen over die zo ongelofelijke belangrijke eerste vergunning Strandskyddsdispens.
Geheel onverwacht kregen we na 2 dagen een mail via onze contactpersoon bij de kommune Jokkmokk waarin staat;

Länsstyrelsen heeft besloten om het besluit van de gemeente Jokkmokk niet te overklagen. 
Ja, dat is even goed lezen en door laten dringen toch?

Oftewel, Länsstyrelsen heeft de allereerste vergunning of je überhaupt mag bouwen nabij het water....GOEDGEKEURD. Wij ademen even heel diep door, gelukt! Helemaal door het dolle heen probeer ik onze duitse vrienden te bereiken. De een werkt en de ander zit elke week zelfde dag in de sauna, dus potver potver...Na diverse keren proberen te bellen word ik teruggebeld, net dat ik bij de ICA supermarkt sta. T dacht minstens dat er brand was uitgebroken, niemand had verwacht dat we al zo snel antwoord zouden krijgen. Ik vertel het goede nieuws terwijl ik half sta te trappelen en springen van blijdschap bij de auto op het parkeerterrein. Samen hebben we door de telefoon even zitten gillen.

Een hele grote last valt van mijn (en onze) schouders, want daarmee zou alles vallen of staan. Ik zat helemaal vast van spanning. Dat is nu gelukkig voorbij. De rest voelt als piece of cake, maar dat is natuurlijk niet zo.

Waar zouden we zijn zonder Skype zodat we elke dag even contact kunnen hebben of overleg met T en C en gratis ook nog. Waar zouden we zijn zonder Dropbox waar we alle documenten kunnen delen.

Nu kan het echte papier-regel-werk beginnen!

1. Officiele aanvraag en tekeningen indienen voor het bouwen van de afvoer
2. Aanvraag bouwvergunning met officiele tekeningen
3. Elektrakast moet van het huis af zodat de stuga´s kunnen worden weggehaald. Daarvoor zijn zat  gegadigden gelukkig
4. Elektrakast moet ergens anders worden geplaatst, verlengen kabels etc.
5. Aanvragen voor het neerhalen van de stuga´s en de nieuwe eigenaar moet dan weer bygglov aanvragen.

Binnen 2 weken moet nu alles in gang worden gezet kwa papieren, daarna gaan we even lekker een ruime week met de caravan naar Noorwegen. Zowaar, iedereen is goed bereikbaar en vandaag komen er al 2 personen om de boel te bespreken; afvoer aanleggen en bygglov. Het zal spannend worden of we deze herfst nog een begin kunnen maken met de afvoer graven en bouwen. Dat scheelt in het voorjaar weer een hoop tijd en kunnen we direkt beginnen met bouwen.
Zodra de tekeningen zijn goedgekeurd van het huis, kan Jaap materiaal bestellen en zal in de grote schuur panelen maken die dan in het voorjaar samen met een timmerman tot huis in elkaar gezet gaan worden.

Super spannend allemaal maar ook een mega uitdaging als leek in de bouw wereld. Maar deze doos is nooit te oud om te leren!






Geen opmerkingen: