zaterdag 20 mei 2017

Op de uitkijk...............zinderende vrijdagJa, in huize Stam .................never a doll moment!
De trein dendert maar door.
De afgelopen week was zinderend spannend.

Op het moment dat ik dit schrijf realiseer ik me dat niet iedereen nog de achtergronden kent van de spanning en die trein die door ons huis dendert.

Om een lang verhaal niet te lang te maken; deze zomer wordt onze laatste zomer op Skabram.
We hebben besloten om vanaf volgend jaar mei onze eigen weg te gaan. Ondertussen is
Jokkmokk Arctic Dream er gekomen, mijn eigen bedrijf en we gaan 100% daarmee verder.
Sinds die beslissing is gevallen dendert er een trein door ons huis. Positief alleen maar.
Nieuwe samenwerking met verschillende bedrijven in Jokkmokk, cursussen, nieuwe activiteiten. Allemaal leuk.

Door onze beslissing moeten we uiteraard een andere woonruimte vinden. Nu hadden we als investering al een huis gekocht en als achter de handje dak boven ons hoofd. Maar om te wonen is 83 km te ver van Jokkmokk. Hoe mooi het ook ligt! We hebben verschillende opties. Opknappen, verhuren, verbouwen. In ieder geval zijn we dus op zoek naar een plek om te wonen dichterbij Jokkmokk. Bij voorkeur aan het water. We zijn samen met vrienden op zoek om daar gezamelijk te gaan wonen en dat was een grote wens van hen. Diverse objecten gezien, te klein, te ver, of net voor onze neus weggekaapt.

Afgelopen zaterdag 13 mei staat er jaja, weer een advertentie op de Zweedse marktplaats. Aangezien ik er letterlijk boven op zat, was ik de eerste die belde en we waren de eerste die zouden bezichtigen.
Aangezien we de beslissing niet alleen konden nemen, hebben we met onze vrienden gesproken en ja, ze moeten het toch eerst zelf zien voor er beslissing kon vallen. Kort voor zaterdags middernacht komt er een mail dat de ticket is geboekt en de volgende ochtend vroeg zou 1 van hen in het vliegtuig stappen. En dus zondagmiddag hadden we gezellig bezoek, waarvan het woord bezoek al lang een andere betekenins heeft gekregen. Kind aan huis! Direkt ´s avonds nog een 2e bezichtiging geregeld en maandags nog even flink gefilmd en zaken uitgezocht. Inmiddels waren er nog andere kapers op de kust natuurlijk. Maandagmiddag is ook het eerste bod bij de verkopers binnen gekomen en hebben we besloten mee te bieden tot op zekere hoogte. Ons eerste bod lag meteen al wat hoger en daarmee haakte de eerste snel af. Andere brachten ook een bod uit en ook die hebben we er uit geboden. Inmiddels was T weer naar huisgevolgen op dinsdagochtend, met recht een bliksembezoek.
En ik had de eer om de zaak te redden.................
Zinderend was het, speciaal vandaag, vrijdag. Wachtend op een reactie van de tegenpartij en wetende dat vandaag om 20.00 uur de uitslag zou vallen. Om 19.15 kwam er een bericht dat de laatste ook had opgegeven maar er was ook nog via de mail een nieuwe bieder ingekomen. Ook daar gingen we overheen en dan maar wachten. Koude handen, zenuwachtig wippend op de bank, proberen film te kijken. Vreselijk! Kort na 20.00 uur komt er bericht..................

De uitslag? Kijk het filmpje en dan is het erop of eronder!
Geen opmerkingen: