vrijdag 6 juli 2018

De stofzuiger is mijn, onze grootste fan dit jaar!Ogenschijnlijk is het rustig maar op de achtergrond.....het gonst en het is een "lawaai" van jewelste.
Sinds 1990 komen we al in Zweden, hebben in Värmland heftige zomers meegemaakt maar deze zomer slaat alles.

Nog NOOIT, nooit zoveel muggen meegemaakt als nu. Het was al bekend, er zou een invasie komen. Gelukkig wel plaatselijk, maar in heel veel regio´s. Wij zijn het winnende team haha. Toch nog weer positief blijven he!

Van ´s morgens vroeg tot ´s morgens vroeg, 24 uur lang. Deze mosquito laat zich door niets en niemand stoppen. De zogenaamde "översvämningsmygga". Normaal komt een mug laat in de middag echt in actie, maar deze is 24 uur aanwezig. Teveel sneeuw de afgelopen winter, isoleert de bodem en de muggen overleven de winter, ondanks de koude temperaturen. Dan nog veel dooiwater, hoge waterstanden en moerassige gebieden. Wij hadden en hebben het allemaal. Deze mug is aanwezig en is een zeer agressief gevalletje.

Dat ze buiten zitten is tot daar aan toe, maar ze hebben van ons en de caravan een HOBBY gemaakt zoals Richard het laatst mooi kon vertellen. Wacht maar mannetje, ook jullie krijgen nog vakantie 😋
In ieder geval; het was weer bal. Midden in de nacht wakker worden van minstens 100 van die krengen opeens weer in de caravan. Dus een 1 1/2 uur stofzuigen, echt je gelooft het niet. Je denkt je hebt ze allemaal, zet de "er is geen betere" maar dan van een Zweedse makelij, kruiper op wielen uit, draait je om en zooeeeeeeeeeeemmmmmm.
Zo slapen we 1 nacht door en zo liggen we er weer 3 wakker. Het kon niet anders of er moesten toch nog ergens luchtgaten zitten die wij niet konden vinden. Wederom alle matrassen her en der door de caravan om overal bij te kunnen. Maar we denken het gevonden te hebben, 2 luchtgaten en de kachel onder de caravan. Daarvoor lag Jaap wel weer eerst onder de caravan aangezien ik van bovenaf niets kon vinden. Diverse ramen sluiten ook niet 100% dus alles dicht getapet.
Vuurtjes maken, creme zus of zo, het helpt even of niet en we hebben het allemaal. We kregen ook nog eens die leuke super- en razendsnelle miepmiep horzels, dazen en de knotjes, de hele massa erbij. Dan 2 dagen lang, warmte en 31 graden buiten. Als je nog geen zenuwelijer van die muggen was, werd je het die dagen wel even. Ludde snapt het al helemaal niet.Die paar muggen op zijn neus op deze foto is niets vergeleken bij de rest van de dagen. Maar de muggen zijn sneller dan ik met de camera....

Het laatste gekocht is het beroemde tennisracket! Op batterij.Ik moet zeggen, ik werd errug sportief en je moet toch wel van goede huize komen en behoorlijk kunnen tannissen om zo een grote horzel te kunnen raken. Ik zal je zeggen; GEEN 1. Geen 1 van die kolerelijers kunnen meppen. Ludde wel! Die hapt even, je hoort zijn kaken zo hard op elkaar slaan dat je denkt dat zijn tanden uit zijn bek vliegen. Maar gelukkig heeft ie ze vaker niet dan wel.

Vandaag, een windstille dag, bewolkt, nou DAN heb je de muggen pas echt aan het dansen. Zwarte wolken direkt om je heen, zodra je namelijk ook maar je vinger buiten steekt. Laat staan als de rest van je lijf dan nog volgt. Jaap trotseert de beestenbende met creme en op het dak had hij er minder last van. Ja, ik hield ze beneden wel bezig hahaha.

Vandaag, vrijdag hield iemand anders de muggen flink bezig. Yes! Het bedrijf Majtum is begonnen met de afvoer graven. Twee kakelverse slachtoffers die nog vol met bloed zitten! Yippie wat een feest! riepen de muggen. Voor ons ook want de 2 kakelverse slachtoffers begonnen om 07.00 uur en wij lagen nog in ons warme bedje. Hopla eruit en oepsssssss, deur van caravan open....wat een rust. waar zijn de muggen?
Juist ja, 2 andere meneertjes pesten. Maar niet getreurd, na het ontbijt waren ook wij weer aan de beurt. De hoogste tijd voor mij om de auto te pakken en een business tripje te doen, Jaap en Ludde alleen achterlatend. Zo, de muggen kunnen hun lol weer op vandaag. Morgen ben ik vast ook weer aan de beurt!

Wordt vervolgd!

Even een piepklein filmpje.......Welterusten!

Geen opmerkingen: