donderdag 17 mei 2018

Glamping en met pensioen..........heeeeeeeeel vervelend.































Terwijl ik luister naar het gekabbel van het water en het geklingel van 1000 belletjes lijkt het wel,  gemaakt van mini ijsschotsjes aan een grotere ijsschots kun je bedenken dat het leven zo simpel en heerlijk kan zijn. Veel vogelgekwetter, eenden, zwanen die overvliegen, wind, al die puur natuur geluiden zorgen ervoor dat de geest weer tot rust komt. Ons kleine platje aan het water op onze nieuwe stek is, ondanks jaren van ijs en sneeuw, nog in een degelijke staat. Een spijkertje extra hier en een extra klap met de hamer door Jaap daar, zorgt ervoor dat we aan het water kunnen zitten, genieten van de stilte en de warmte van de zon. Daar waren we heel hard aan toe. Dit is our time!

De laatste weken komen we dus weer toe aan onszelf, een heerlijk gevoel. Geen horloge of klok of telefoon die bepaald dat we niet iets langer ergens een kop koffie kunnen nemen, of ergens in alle rust kunnen lunchen. Ondanks dat we gewoon lekker bezig zijn is het vakantiegevoel groot. Het is nu elke dag voor ons gevoel weekend.

We wonen nu dan in een caravan, ehhhhhh 2! De heerlijke slaap Hobby van Patricia & Richard en onze eigen heerlijke Sprite. We hebben het luxe. Verwarming, was vooral 2 weken heel hard nodig, koken en kantoor in de Sprite. Een echt poepdoos buiten, maar toch luxe en gezellig, een sauna met douche. Ons grillhuisje met nog eens een gas bbq, hoe luxe wil je het hebben! Van alle gemakken voorzien dus. Het verhoogd het vakantiegevoel wel ja.

De eerste week was ook nog even een extra feestje, want Jaap is officieel 65 jaar en dus met pensioen. Ja ik weet het, 67 is de norm, maar wij vonden dat we dat wel zelf konden en wilden beslissen, dan maar minder geld, maar wel nu genieten. Vervelen doet Jaap zich dus niet als versgebakken pensionair. 😍 Gezellig met vrienden de heugelijke dag doorgebracht en hoe kon het ook anders, super mooi weer, het was ons zeer gegund.

Er is in de laatste weken al wel weer wat werk verzet. Naast alles in slow motion doen, heeft Jaap het laatste deel van een stuga afgebroken, is er eindelijk 1 stuga op transport gegaan en deze week zijn de houtschuur en een deel van een gebouwtje verplaatst. De laatste wordt in de herfst Pannrum, daar komt de kachel in en alle leidingen komen daar als basis heen.


Een filmpje om de sfeer te verhogen zit er uiteraard weer bij.




Van de week hebben we de laatste vergadering gehad met de gemeente en onze bouwopzichter. Ze waren zeer onder de indruk van Jaap zijn tekeningen, de bouwconstructie van het skelet, (nog in de schuur maar wel gekeurd) en al het uitzoeken wat we hebben gedaan, de voorbereidingen etc. Het startschot voor het bouwen is daarmee geregeld!

Nog 1 klein dingetje te regelen, maar dat dingetje is wel een hele belangrijke. Onze allereerste vergunning was de belangrijkste om uberhaupt door te zetten met het hele projekt, strandskyddsdispens, oftewel dat we aan het water mogen bouwen. Omdat er een stuk grond wordt bijgekocht en het 1 groot grondstuk wordt en daar de afloop wordt gebouwd, wil de instantie die de grondgrenzen uitzet dat we voor het hele grondstuk wederom deze dispens aanvragen. Zo gezegd, zo gedaan en wederom door de gemeente goedgekeurd. De beslissing van de gemeente wordt nog door 1 overkoepelend orgaan, LÀnsstyrelsen, beoordeeld. Nu heeft deze instantie nieuw personeel, doen misschien een beetje gewichtiger en zij hebben de gemeente gevraagd om hun oké nogmaals te beoordelen etc. Zeer vervelend want daardoor mogen we nog net ff niet van start. Maar de gemeente zelf vind het allemaal al heel vreemd dat deze nieuwe dispens aangevraagd moet worden en zij gaan voor ons op de bres, leggen het allemaal nog een keer uit en nu kunnen we alleen nog maar afwachten. Geeft niets. Van de week komt het elekriciteits bedrijf nog om de kabels op de grond uit te zetten zodat we niet met de graafmachines de kabels vernielen of erger.

We laten het maar gebeuren, alle papieren zijn verder klaar en als de gemeente ons een handje helpt met het laatste stukje zou je zeggen er kan toch niets misgaan. Dus allemaal heel even wat extra positieve gedachten hierheen sturen hé!

Ondertussen ruimen we het terrein op, richt Jaap de houtschuur in als zijn werk/zaagschuur en ik probeer de website te updaten. Echt inspiratie heb ik niet maar wel zin! Dus het komt wel. Het koppie is leeg en ontspannen, komt tijd komt inspiratie.

De webcam draait maar soms is er even een time-out naar de server. Even uitzoeken waarom, maar regelmatig even nieuwe beelden te zien.

Oh ja! Morgen 17 mei, gaan we beginnen met de fundering van ons huis! Kijken he!








Geen opmerkingen: