woensdag 15 mei 2013


Woensdag 15 mei.

De weken zijn weer omgevlogen. We hebben ons doel bereikt, namelijk zorgen dat voor 15 mei alles netjes en tot in de puntjes toe schoon, verzorgd en er gezellig uitziet. Nu kunnen we lekker buiten aan de gang. De eerste 96 zalig geurende bosviooltjes zitten in de (IKEA) potten, de lantaarns (ook IKEA) branden ´s avonds weer.

De eerste campinggasten zijn inmiddels geweest, met camper of caravan. Het seizoen is begonnen!
De gasten geven leuke reacties met; wat ziet het er gezellig uit of wat is het hier leuk. Overigens branden de kaarsen buiten wel, maar het wordt al bijna niet meer donker. Tis dat het bewolkt was en miezerig maar het is al zo helder ´s nachts dat je buiten gewoon kunt wandelen.

Men vraagt ons altijd, kun je wel slapen?
Ja hoor, geen probleem. Je bent de hele dag lekker bezig, moe wordt je toch wel. Met je ogen dicht is het donker genoeg! Het grappige is, de gasten komen in deze tijd voor de lange nachten, gaan ze vroeg naar bed! Als je rond 2230 uur over de camping loopt, is het muisstil, heerlijk.
DAT is pas echt het mooiste geluid dat er bestaat. ´s Winters hoor je de sneeuw vallen, nu hoor je de of de koeien bewegen, een wakker vogeltje kleine geluidjes maken of gewoon helemaal niets. Straks horen we het water kabbelen van het meer, het ijs is al hard aan het smelten. De sneeuw is al bijna verdwenen.
We genieten echt volop van het "Livet på landet" oftewel het landleven. We helpen steeds vaker met de kalven of vaarsen voeren. Heerlijk die geur van hooi, stro of koemest! Geen gier maar pure poep. Of je zit onder het hooi, lekker met je fleece trui aan in de stal helpen, of je ruikt naar koe. Die vinden ons nog steeds om op te vreten haha. Geef ze eens ongelijk!
Heerlijk met je laarzen door de modder of plassen stampen, ik voel me dan net zo een klein kind die nog even extra hard wil stampen en spetteren. Niemand die het vreemd vindt als je haar niet goed zit, of je lekker zonder make up loopt. Puur natuur. Opgeteld met "frisse" lucht op alle mogelijke manieren, veel zonne-uren en bovenal VRIJHEID, kunnen we echt concluderen dat we echt de juiste keus hebben gemaakt. We zijn dan wel 7 dagen per week in touw, maar het geeft zo een voldoening. Oh ja, en spierpijn! Overigens, dit is Bolle, geboren 7 mei.

Ik breng nog wel eens kaas- of yoghurt bestellingen weg, het kaasmeisje van Skabram, dan heb je pas echt de kans om even met de lokale bevolking te babbelen. Hier even een klein lesje zweeds.
Trivs ni i Jokkmokk? Vinden jullie het leuk in Jokkmokk?
Javisst, vi trivs i Jokkmokk. Jazeker, wij vinden het heerlijk in Jokkmokk.
Jo, Hanz berättade att ni har piffad up hela huset! Ja, Hanz vertelde al dat jullie het huis zo hebben opgefrist.
Ja, haha, det behövdes verkligen! Ja zeg ik lachend, was ook wel nodig ook. Zo komt het gesprek op gang sta je opeens hele gesprekken te voeren. Eindigend met elkaar op Facebook uit te nodigen om elkaars product aan te prijzen.

Komend weekend is er een loppis in Jokkmokk, daar verheug ik me op! Loppis is een rommelmarkt, waar je echt vaak de leukste dingen tegenkomt voor een prikkie. Daarna verheug ik me op op 1 juni a.s. Via een bepaald lidmaatschap wordt er een busreis georganiseerd naar de finse grens, Tornio. Die reis gaat naar een speciale handelsträdgård, oftewel tuincentrum waar planten gekweekt worden voor het klimaat in het Hoge Noorden. Ik als tuingek, helemaal top dus! Daar waren we al naar op zoek. Daarna............................gaat de trip naar IKEA, Haparanda. De meest noorderlijke die er is. Hier dus wel even 3 uur rijden vandaan he! Ik ga alleen, want er moet iemand hier zijn, maar Jaap krijgt eerdaags andere uitjes. Die gaat een keer vliegvissen leren met een kennis. Spannend dus en je ontmoet weer nieuwe Jokkmokkels. ehhhhhhhh Jokkmokkers. Om 0700 uur vertrekt de bus en om 1900 uur zijn we ongeveer terug.

Morgen komen onze nieuwe koeien, die gaan naar de 2e boerderij. Later die dag worden hier de andere koeien opgehaald. Niet getreurd, er blijven er nog een aantal over. Wij gaan lekker ons kalf Bolle voeren met de fles en de vaarsen verwennen met verse hooi. We zullen ons niet vervelen.

Nou, nog even wat foto´s en dan zeg ik weer, WORDT VERVOLGD.
 
















Liefs Olga en Jaap, Sandy, Gompie en Ijoor!




Geen opmerkingen: