vrijdag 9 januari 2015

Aftellen naar....................Vintermarknaden 2015

Het nieuwe jaar.....kan me bijna niet meer heugen dat het oudjaars avond is geweest.
Ik word oud en seniel...we hebben zelfs nog sterretjes staan afsteken met onze kleine en grote gasten en een vuurtje gemaakt.
























De "kerst en nieuwjaars" gasten zijn inmiddels naar huis en onze club Italianen en Portugezen terug van hun welverdiende vakantie. Altijd leuk als ze weer "thuis" komen op Skabram. Ook deze keer vielen we weer in de prijzen. Een goede fles Port uit Portugal (haha) en een fles Grappa uit.....jawel Bella Italia en vers gebakken koekjes, type bitterkoekje, lekker dus. Een stuk waardering van hun kant voor de goede zorgen. Erg lief. Ja, bij Skabram Stugby wordt voor de gasten gezorgd!





















De dagen gaan zo snel en ondertussen zijn we al bezig met voorbereidingen voor HET evenemement van Jokkmokk - Vintermarknad 2015
De laatste gordijnen en vloerkleedjes worden gewassen, linnengoed is deze keer besteld bij een bedrijf, scheelt een heuleboel was draaien.
Uiteraard moeten alle huisjes voor de gasten ook worden warm gehouden. Met regelmaat komt er dan ook een vrachtwagen vol met pallets, maar liefst 4 ton! Daar doen we een 5 weken mee in de winter. Afhankelijk van de buitentemperatuur stookt men meer of minder. Ook ons huis is er op aangesloten net als het servicegebouw.



Ook erg leuk, ik ben gevraagd om mee te helpen bij Club Aja. Hier worden tijdens de markt veel muzikale activiteiten verzorgd.
Hotel Vuollerim zal zorgdragen voor de warme lunch, fika en hapjes en drankjes. Daar MAAKT Olga natuurlijk tijd voor. Het zijn 4 marktdagen van 11.00 tot 24.00 uur. Veel mensen zijn er dus nodig om de boel goed draaiend te hebben en om al die hongerige toeristen uit de hele wereld van eten te voorzien. Ingeburgerd? Als men je weet te vinden, mede door de kaasmakerij werkzaamheden, denk ik dat je wel kan zeggen....Inmiddels helemaal!

Jaap heeft ook een nieuw speeltje. We hebben eindelijk gordijnstof gevonden voor de stuga's. Zelfde patroon overal maar elke stuga in de kleur van inrichting. Rood, blauw en groen. Dus om het werk een beetje gevarieerd te houden, zit Jaap af en toe achter de naaimachine.


De poezen kijken geeuwend toe, Ludde probeert Jaap af te leiden en ik, vermaak me dan met de computer of speel een spelletje WORDFEUD met Marijke. Wie is Marijke? Wordt vervolgd....



Sneeuw, Sneeuw en ........oh ja SNEEUW.
Na een korte dooiperiode hebben we dan waar iedereen altijd erg blij van wordt. Dat witte spul, type poedersuiker. Sneeuw noemen we dat. Het is koud en nat maar maakt de wereld sprookjesachtig mooi. Ludde krijgt er geen genoeg van. De hondensledetochten varen ehhhhhhhhhhh glijden er wel bij. De sneeuwscooters ook, met soms een heel kabaal. Iedereen happy.
Jaap of Hanz hebben dan ook weer een kleine 2 uur extra werk om de camping berijdbaar te houden.
De traktor doet weer ouderwets dienst!

Af en toe een wandeling over het ijs. Vaak makkelijk behalve als er veel sneeuw ligt.
Maar daar kwamen we toch voor?