maandag 6 januari 2014

Wandelen met logee...

We hebben lekker Gijs, de herder van Hanz hier gehad het weekend. Inmiddels ook een beetje ons hondje. 15 maanden is meneer inmiddels. Ook wel Holle Bolle Gijs genoemd in de volksmond, want Gijs is een kanjer in prullebakken open maken en eten van het fornuis pikken. Soms heet Gijs ook wel SCHAITGAIS.
Gewoon omdat het een boefje is.

                  Zo lagen we samen te kluifen....          


Gijs is erg groot en vooral lang. Hij wordt ook steeds sterker. Soms ruikt hij ook erg sterk, dan heeft hij
buiten weer iets goors opgevreten. Gijs is gek op wandelen en rennen en dan heeft hij het warm. Dan heeft Gijs ook zweetpootjes...Maar hij is super lief en luistert steeds beter. Behalve dat Gijs gek is op zijn baasje is hij ook gek op zijn adoptiebaasjes. Vooral Jaap is favoriet.

De IKEA muis doet altijd nog goed....

Gijs kun je makkelijk alleen laten. Je moet alleen niets op het aanrecht laten staan...........Denk je een keer slim te zijn en een dag vooruit te koken bijvoorbeeld. Men make een pan gehaktballen, in een juspan. Je zet hem ver achterop het fornuis weg want ja, je kan nooit weten. Je laat Gijs in een onbewaakt ogenblik alleen omdat er gasten komen bijvoorbeeld. Je komt binnen en meteen komt meneer in alle onschuld, wel blij, naar je toe lopen. Ietwat schuldig kijkend misschien....Eerst vindt je een pollepel.........naïef denk je dan nog, HE, waar komt die nou vandaan...eenmaal in de keuken vindt je een deksel op de grond.............en dan, SHITSHITSHIT de pan is leeg! 5 hele grote gehaktballen, schoon op! De pan netjes op het formuis. Heeft meneer gewoon de pan netjes leeggegeten. Bal voor bal! Ik hoor zijn baasje nog zeggen.............dat doet hij bij mij nooit! Je kan echt niet boos worden op die Holle Bolle Gijs, die ogen! Maar goed, dan maar pizza halen of zo.

                                                                                                                   
Moi?????



Gijs kun je steeds makkelijker alleen laten, je moet alleen niet iets lekkers ruikend in je prullenbak hebben liggen....Hij neemt gewoon de deksel eraf en haalt alles eruit wat lekker ruikt. Plastic van vlees of zo. Hij likt alles helemaal schoon, dat dan weer wel! Werk verschaffing is het, dan is het ff SCHAITGAIS!


Gijs is een clown, hij is gek op spelen. Het liefst als je koffie zit te drinken. Dan douwt hij zijn natte lange snuit precies even onder je oksel als je een slok neemt.........het lijkt wel een luchtzak in een vliegtuig.
Sterk is ie, dus je bent altijd te laat! Gijs is gek op zijn staart. Die is ook lang genoeg om in te bijten, dus lekker rondjes rennen, staart in de bek en uit de bocht vliegen, dat is leuk!


Gijs speelt graag buiten. De hele dag kan hij of met sneeuw spelen, of achter alles aanjagen wat beweegt. Kat, muis, vogel, eekhoorn, kip.................KIP! GIJSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS NEEEEEEEEEEEEEEEE HIEEEEEEEEEEEEEEEEER. PFFFFFFFFFFF.

Die kip was dan wel van de zomer he.........hahaha.

Ja dames, rennen! Komt ie weer...


Goed. We hebben heerlijk gewandeld. Ik gisteren met Gijssie het ijs op. Beetje plaksneeuw vanwege de dooi, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker doorlopen, wegzakken met je voet en Gijs met zijn pootje.
Stokje mee, beetje spelen, en Gijs maar rennen. Hij weet van geen ophouden. Ik ben bijna aan de overkant van het ijsmeer, komt de buurman met zijn sledehonden als een speer het bos uitgesjeest.
Gijs er op af. GIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS HIER.
Niets. GIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJS KOM HIER. Gijs luistert erg goed maar nu ff niet!
Gijs rent op de honden af en wil spelen. De buurman Matti probeert te stoppen maar omdat het te ijzig is heeft hij geen grip met zijn anker. Dus dan maar doorsleeën. Als de honden blijven lopen gaat Gijs meestal wel een andere kant op. Nu dus ff niet. Gijs probeert te spelen en de sledehonden gaan van het pad af. Niet in rechte lijn meer en het span lijkt te gaan crashen, over elkaar. Het gaat net goed! Pfff.
Maar, net als ze weer op het rechte pad zijn doet Gijs nog een poging om te spelen. Hij rent regelrecht de tuigjes in...........een van de honden lijkt te struikelen maar kan zich herstellen. Gijs heeft er genoeg van en haakt af.  Matti blijft toch even staan, ziet dat alles verder oke is en rijdt snel door voor de honden weer te dicht bij elkaar komen. Het risico is dat of de honden in gevecht raken en alle honden boven op Gijs springen. Of inderdaad het hele span in de knoop komt en zich gevaarlijk kan beschadigen, bezeren met alle gevolgen van dien. Matti is gelukkig heel relaxed. Ik heb Gijs direkt even aangelijnd en na een paar minuten weer los gelaten. PFFFFFFFFF weer goed afgelopen.

Kom je met me spelen?

Vandaag samen het bos in met Gijs. Heerlijk door de diepe sneeuw. Sporen van dieren volgen, leuk!
Lekker keihard aan ons voorbij sjeesen, je net niet onderuit halend! Leuk!
Lekker met een extra brede stok sjouwen en voorbij willen, knalhard tegen je benen aanlopend. Leuk!
Ook weer achter je staart aan, in de diepe sneeuw. Gijs vermaakt zich prima. Wij ook. Tot er weer iemand met een hond voorbij komt. Mensen lekker op de skies, hond ernaast. Gijs weg, GIJSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, daar gaan we weer. Maar Gijs is zo lief! Die ogen............lieve Gijssie. En Gijs? Hij is eindelijk even moe.




Voorjaar 2013, krachtmeting tussen jong en oud.












Geen opmerkingen: