zondag 30 maart 2014

Een dagje Ludde


We zijn een paar dagen verder nadat we Ludde afgelopen dinsdag hebben opgehaald.
Ludde leert snel en voelt zich al echt op zijn gemak. De nachten beginnen rustiger te verlopen. Wij slapen ook weer beter.

Woensdag waren we kapot na de lange reis en een kort nachtje. Dus heerlijk om 21.00 uur naar bed.
Ludde slaapt nog even in de bench naast ons bed. Zijn dagelijkse portie eten hebben we anders ingedeeld, in 3 tot 4, in plaats van 2. Hij slaapt er rustiger door. Als we naar bed gaan krijgt hij lekker een halve portie brokjes, zodat de nacht niet zo lang duurt. Als hij wakker wordt na een 4 tot 5 uur slapies doen, begint hij zachtjes te kreunen, piepen en tot slot als hij echt niet meer wil, laat hij horen dat hij een goede zangstem heeft. Dus eruit, tijd voor aan plasje buiten.

Echt oppassen geblazen, als je de bench opendoet, springt hij eruit. Direkt oppakken dus zodat hij leert buiten te plassen. Voorzichtig met Ludde in de armen gaan we de trap af, alles zo rustig mogelijk om hem niet drukker te maken dan nodig is. In pyama.want onze handen zitten vol met een slaperig hondje............brrrrrrr fris maar toch, naar buiten, meteen onderaan de trap zetten we hem neer. Ludde schudt zich even uit en gaat op onderzoek uit maar al heel snel doet hij braaf een plasje. Hij huppelt weer mee naar binnen, drinkt een beetje en dan gaan we weer met Ludde in de armen naar boven. Lekker weer zijn warme bedje in en een beetje brokjes erbij. Hmm, dat gaat erin. Een klein beetje piepen maar dan gaat hij toch weer lekker slapies doen, tot een uur of 6.
Nog een keer plasje doen buiten en dan nog even slapies doen. Of even spelen, moe worden een kwartiertje en dan weer zijn bedje in.

Alles hangt af van hoe veel hij overdag slaapt. De eerste dag had hij zoveel indrukken te verwerken dat hij niet zo veel sliep. Verlatingsangst, alles is nieuw. De bench is behalve slapen ook goed voor speeltjes, brokjes zodat hij leert dat het deurtje niet altijd dicht gaat.
De 2e dag was Ludde heeeeeeel moe, veel geslapen.

Zodra hij aan mijn poezelige voetjes gaat liggen, leg ik hem in de bench met deurtje open. Ga er even naast zitten totdat hij bijna slaapt en dan gaat deurtje dicht. Dat werkt goed. Ik kan even wat doen en als hij wakker wordt zit hij lief te kijken. Als hij me eenmaal ziet, gaat het keeltje weer open. Maar nu naar een 5 dagen gaat het al zo goed dat hij zelf in zijn bench gaat liggen met zijn speeltjes, erin en eruit hupt. In de nacht wordt nog maar 1 keer geplast nu. Dus met wat geluk komen we volgende week weer weg met hele nachten.
Ludde noemen we soms ook even Piranha. Wat een scherpe tandjes heeft meneertje. Soms probeert hij te kluiven of spelen op of met iets wat niet mag, dat wordt dan ingeruild voor 1 van zijn speeltjes. Dat leert Piranha ehhhhh sorry Ludde ook al goed. Even in de handen klappen en nee is duidelijk.
Zit oefeningetjes met brokjes, keurig. Een voorbeeldige en snelle leerling hebben we.

Spelen met Gijs is ook erg leuk. Zijn staart is erg fijn om in te hangen, gelukkig is Gijs wel wat gewend. Enige echt enge is dat Gijs Ludde echt helemaal in zijn bek heeft of zijn nek vast heeft. Ludde verdwijnt er helemaal in. Dan stop ik Gijs wel even. Gijs zelf is erg lief en op zijn manier zachtjes maar hij is gewoon een lomperik. Slim is Gijs ook, want als hij het piranha wezentje zat is, pakt hij een speeltje en rent het huis door, met Ludde achter zich aan. Dat is leuk! Wij liggen dubbel en de honden vermaken zich prima zo. Beide leren van elkaar. Dan lassen we weer even slaaptijd in en keert de rust terug in huize Stam. Kippies kijken is nog beetje eng, morgen weer proberen.


Ludde begint nu ook zichzelf echt te vermaken met speeltjes. Dat is helemaal super. Ik kan of wij kunnen onze gang gaan, hij blijft zelfs al even alleen binnen. Uiteraard is er iemand in de buurt, maar toch. Overigens is het niet makkelijk een volledig zwart hondje op de foto te zetten. Ook in het donker buiten niet handig, ondanks de sneeuw. Speciale lichtjes voor aan het halsbandje helpen dus wel. Wat een uitvinding.












































Ijoor vindt het allemaal wel leuk maar is nog voorzichtig, Gompie zal wel gaan wennen maar die is een beetje fel. Komt wel. We beginnen net.

Het is even rustig in de huisjes, voor ons handig. Kunnen we even goed tijd besteden aan het wennen van Ludde.  Een scheetje is het.


Geen opmerkingen: