maandag 21 april 2014

Kosläp en op naar de zomer


Sinds een aantal weken hebben we hier 7 kleine vaarsjes en 3 stiertjes. De temperaturen zijn overdag heerlijk rond de plus 10. Eerste Paasdag in de zon en uit de wind hebben we 20 graden gehad. De nachttemperaturen liggen nog rond het vriespunt, soms ook nog rond de min 10, maar buiten smelt de sneeuw hard weg en dat betekent dat de koetjes weer naar buiten mogen. Ze hebben wel een lekkere lighal maar buiten is natuurlijk veel leuker.

      

Vuollerim komt nog maar wij hadden de primeur met de vaarsjes. Jaap en Hanz moesten nog wat kleine aanpassingen aan het hekwerk buiten doen maar toen was het zover. 
De grote schuifdeur ging open. Er waren 4 dappere koetjes die direct de wijde wereld in stapten. Meteen begonnen ze lekker te rennen en het terrein te verkennen. Maar 3 dames waren zeer voorzichtig. In plaats van lekker naar buiten begonnen ze in de binnenbak te rennen. Maar nadat hun vriendinnetjes buiten al 10 minuten naar ze hadden geroepen dat het buiten erg fijn was gingen ze toch ook langzaam, stap voor stap, de wijde wereld verkennen. Joepieeeeeeee dat is leuk.
De kwaliteit van de foto´s is niet zo best, deze zijn met een simpel telefoontje gemaakt.


         
Eerste Paasdag, een jarige Jaap en een heerlijke zonnige dag. Dus lekker op het terras gezeten en de mannen hebben wat klusjes in de tuin gedaan. De honden vermaakten zich ook prima samen.
Gewoon een relaxte Pasen dus. Heerlijk.