donderdag 17 april 2014

Puppy's day out........... en............ opgeruimd staat netjes..........

Ludde doet het goed en groeit als kool.
Super lief, super baldadig af en toe, nog niet helemaal zindelijk maar wel een hondje met een ongelofelijke  "will to please". Lekker luieren vindt Ludde ook fijn.





















Het commando zit weet hij als geen ander. Het slapen 's nachts gaat ook steeds beter en langer. Hij jengelt af en toe nog een keer 's nachts, maar als we niet reageren en zijn nood niet zo hoog is, slaapt hij weer rustig verder. Is de nood erg hoog dan moeten we er nog een keer extra uit, maar hij geeft wel keurig aan dat hij wat moet doen. Ook knap als de baasjes dat dan begrijpen toch. Soms wil meneer echt niet meer in de bench midden in de nacht en zet dan, heel slim voor zo een klein ventje, alle vier de pootjes uitgestrekt tegen de bench. Het is soms een heel gedoe. Maar men neemt alle 4 de pootjes vast, en zet hem zonder pardon in de bench. Hou hem even vast en praat heel rustig en aai hem dan. Werkt goed. Hondje, althans dit hondje, wordt weer rustig, deurtje kan dicht en dan kunnen we weer slapen. Na een slaaptijd van totaal 6 tot soms al 8 uur laat meneer wel graag weten dat hij nu toch wel even een pipi of poepie moet doen. Dat mag dan ook. Daarna lekker een bakje brokjes eten en dan kan Ludde nog even spelen buiten de bench en wij duiken nog een uurtje ons eigen mandje in.

Autorijden is een ander verhaal. Ludde vindt het wel leuk maar dan liever op de achterbank dan in de achterklep. Dus beide wordt geleerd. Achterbank, nooit een probleem eigenlijk. Je moet wel oppassen dat je op tijd de deur dicht doet en meneertje er niet uit springt. Maar hij ligt direct rustig. Achterklep oefenen is erg lastig als je alleen bent. Hij wordt met veel rust van onze kant wel rustiger maar probeert zich toch weer uit de auto te wurmen. Dus er wordt regelmatig nu een stukje auto gereden, om te leren waar zijn plek is. Zo ook vorige week zondag. Picknickmand mee, hout mee voor vuurtje stoken, Ludde in de auto gezet...........ehhhhhhhh. Ludde, kom. Luuuuuuuuuudde, kom maar, ja kom maar. Goed zo. Pfffffffff. Ludde trekt aan zijn riempje en gaat in de ho ijzers. Helemaal niet zie je hem denken. NIET achterin. Dus, op de arm jongeman. Ludde zetten we in de auto, lekker dekentje ligt erin, speeltjes erbij, beloningsbrokje erbij. Hmm dat werkt. Maar na 1 tel is Ludde dat weer vergeten en doet een poging om weg te komen. Afijn, na een 15 minuten hebben we hem toch waar we willen. De één via de zijdeur Ludde vasthoudend en aaiend en de ander kan de klep dicht doen. Maar hij is wel stil. Heel voorzichtig en rustig gaan we op weg en Ludde ligt rustig achterin. Na een uur een hoop gepiep. We stoppen want met wat mazzel geeft hij aan dat hij iets moet doen. We staan op een lekker stil weggetje, (waar niet...) en daar kan Ludde lekker even los lopen. Ja hoor, een drol en een plas. Goed zooooooo!

















We lopen een stukje en gaan dan weer naar de auto. Het ritueel begint weer van voren. Ludde wil best autorijden maar niet achterin. Het lukt toch weer. Na een uurtje begint Ludde weer te piepen, en ja weer een plas buiten. DAT gaat al goed. We maken een mooie route van toch een 100 km. Het laatste stuk is wat hobbelig en Ludde piept. Maar hij heeft net geplast dus dat kan het niet zijn. Als we stoppen heeft het arme beestje toch nog moeten spugen. Opruimen en dan gaan we lekker picknicken.


















We maken een vuurtje want het is een beetje kil. Ludde vermaakt zich prima en is het leed al weer vergeten. Tis helaas wat nat en na een tijd krijgt hij het koud. Lekker op schoot komt het weer helemaal goed. We maken het niet te lang en rijden weer rustig naar huis zonder problemen. Ludde deed het prima voor een eerste dagtocht. Volgende week mag hij mee naar Luleå. Wel achterin. Er zijn ook hondengordels voor de achterbank dus die kopen we voor de zekerheid ook maar. Als hij groter is komt het wel goed maar nu moet je er niet aan denken dat een pup naar voren klimt terwijl je rijdt. Veiligheid voor alles. Natuurlijk waren er weer van die waggelkonten op de weg, rendieren. Met scherpe blik een auerhaan gezien, het wijffie, De zwanen op het ijs liegen er ook niet om. De lente komt eraan!




















Ook zijn we een aantal uren naar de boerderij geweest deze week. Daar waait een "frisse wind" doorheen. De oud collega's zijn vertrokken en er zijn momenteel nieuwe collega's. Om de nieuwe collega's een handje te helpen, ruimen wij met zijn drieën wat rommel op. Met de bezems ter hand, gezellige koeien om ons heen staan we in de stal en iets doet me denken aan een filmdecor........ Maar goed. Opgeruimd staat netjes!!! Helaas zijn de foto's een beetje bewogen.



















Ludde is ook weer mee en die laten we lekker in de auto met ramen open, in de achterklep, wennen aan zijn omgeving. Hij slaapt, kauwt op zijn kluifje en trekt zich niets aan van de traktor geluiden. Even spelen met Gijs tussendoor, prima zo. Alles is wennen maar hij leert snel. 's Middags gaan we lekker lunchen met zijn drietjes in Gästgiveri Hotell Vuollerim. Een overheerlijke lunch met lax op het menu, lax is zalm. Boterzacht. Zo lekker.

En zo is het weekend geworden. De huisjes zijn weer gevuld en morgen kunnen we weer van de zon genieten na nu 2 dagen druilerig weer. Maar hé.............het is Pasen! Dus allemaal hele fijne Paasdagen gewenst!